Evenimente – 2015

25 martie 2015, Secuieni, judetul Neamt

Filiala AOS Piatra Neamt a organizat impreuna cu SCDA Secuieni, editia a 3-a a Simpozionului ”Stiinta, cunoastere, creativitate”. La lucrari au participat specialisti din mediul universitar si din cercetarea agricola si biologica. In cadrul reuniunii au fost prezentate (sub forma de comunicari, referate si postere) 22 de lucrari. Membrii filialei noastre au prezentat comunicarile:

 • -Ghiorghita G., 150 de ani de la elaborarea ?i prezentarea legilor ereditatii;
 • -Tebrencu C. E., Ionescu E., Cretu R., “Extracte vegetale cu potential de utilizare in agricultura ecologica”;
 • -Trotus E., Pochiscanu S. M., Naie M., ”Epicometis hirta (gandacul paros al florilor),  daunator periculos al culturilor de rapita”;
 • -Razesu V. – Prezentarea, ca autor, a doua carti publicate in 2014 in editura proprie: ”Marturii” si ”Domnule presedinte”.
   
   

26 – 27 martie 2015, Bucuresti

Aniversarea a 80  ani de existenta a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Cu prilejul acestui jubileu s-a organizat la Universitatea Politehnica Bucuresti o sesiune stiintifica, la care membrii Filialei AOS Piatra Neamt au prezentat comunicarile:

 • –          Geangalau S. – ”Metodologia cercetarii stiintifice ergonomice”;
 • –          Ghiorghita G. – ”150 de ani de la fondarea mendelismului”;
 • –          Tebrencu C., Ionescu E., Cretu R.M. – ”Evaluarea comparativa a fitocomplecsilor din extracte vegetale cu potential de folosire in profilaxia si tratarea culturilor agricola
   
   

7 – 10 mai 2015, Piatra Neamt

Dr. Virgil Razesu in colaborare cu dr. Josif Koszeghi au organizat  cea de A 37-a Reuniune a Chirurgilor din Moldova ”Iacomi-Razesu”, sub egida Academiei de Stiinte Medicale si A Filialei Piatra Neamt a AOSR. La conferinta au participat cca 100 de specialisti in domeniul medical. In sedinta de deschidere a conferintei a luat cuvantul si dr. Virgil Razesu din partea gazdelor.

In cadrul acestei reuniuni stiintifice dr. Virgil Razesu a prezentat conferinta:  ”Stefan cel Mare si  Sfant – ctitor de biserici”.

24 – 26 septembrie 2015, Iasi

Filiala din Iasi a Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania a organizat al Universiitatea Politehnica din Iasi Sesiunea de toamna a AOSR cu tema: ”Rolul institutiilor academice in renasterea si dezvoltarea economica, sociala si culturala a Romaniei”. In cadrul acestei manifestari stiintifice membrii Filialei AOS din Piatra Neamt au prezentat:

 • – Surpateanu G., Ghiorghita G. – ”Stadiul prebiotic si chimia sintonica”;
 • – Geangalau S. – Comeptivitatea, element generator de valoare adaugata la nivel microeconomic in strategia 2014-2020;
 • – Ghiorghita G. – Lansare carte ”Organismele modificate genetic si implicatiile lor”.
   
   
3 – 4 decembrie 2015, Bacau

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii din Bacau a organizat cea de  A 13-a editie a Simpozionului ”Biologia si dezvoltarea durabila”, la care au participat specialisti in domeniul biologiei din diverse unitati de invatamant superior, muzeale si de cercetare din Romania si Republica Moldova. In cadrul acestei manifestari stiintifice prof. dr. Gogu Ghiorghita a prezentat:

 • Viata si opera acad. prof. dr. Constantin Toma, la implinirea varstei de 80 de ani;
 • A lansat cartea ”Organismele modificate genetic si implicatiile lor”.
   
   

10 decembrie 2015, Piatra Neamt

 

In colaborare cu Biblioteca Judeteana Neamt ”G. T. Kirileanu”, filiala AOS din Piatra Neamt a organizat o lansare de carte, in care unii dintre membrii ei si-au prezentat cartile publicate in anul 2015, dupa cum urmeaza:

? ELENA FLORESCU a prezentat lucrarea  ”Portul popular de sarbatoare din judetul Neamt”, elaborata in colaborare cu Florentina Buzenschi si publicata in Editura  ”C. M. Imago”, Piatra Neamt, (192p);

? GOGU GHIORGHITA a prezentat monografia Organismele modificate genetic si implicatiile lor”, publicata in Editura ”PIM”, Iasi, (144p);

? VIRGIL RAZESU a prezentat trei lucrari semnate de D-Sa si publicate in Editura ”Razesu”:

 • romanul ”Vie?i paralele” (331p);
 • antologia ” Hipocrate si arta scrisului. Antologie de  autori si texte” (343p);
 • traducerea din franceza a romanului ”Faraonul”, de Boleslav Prus, (416p).
   
   


Comments are closed.